Kakšni so trendi opremljanja kopalnice

Kakšni so trendi opremljanja kopalnice….

Kopalnica je prostor v domu, za katerega si vsi želimo, da bi bil lično urejen, predvsem pa čist. Navadno pa je to tudi prostor, ki je najbolj ‘nabasan’ z nepotrebno kramo in dodatki, ki tja ne spadajo. V zadnjih letih se trendi v tem prostoru nagibajo prav v nasprotno smer – minimalizmu.

Notranji oblikovalci svetujejo, da je v domu dobro ločiti kopalnico in pralnico, predvsem elementa, kot sta pralni in sušilni stroj, v ločena prostora. Če živimo v majhnem stanovanju, so to prej sanje kot izvedljiva možnost. Toda če si pogledamo trende notranjega interjerja kopalnic, gredo ti vedno bolj k minimalizmu, kot pri vseh drugih prostorih v domu. Zaželeno in priporočljivo je, da kopalnico opremljamo le z nujnimi elementi, torej denimo s straniščem, kopalno kadjo ali tuš kabino ter umivalnikom, ki ima lahko pod sabo tudi umivalnik. Vse dodatne omarice, in kot že rečeno, pralni in sušilni stroj naj bi spadala v prostor, ki mu notranji oblikovalci radi rečejo ‘pralnica’. Slednji naj bi bil idealen za shranjevanje odvečnih stvari, dodatnih elementov in vsega tistega, česar naj ne bi vnašali v kopalnico.

Vedno bolj so priljubljene tudi lesene podlage, ki umikajo trend ploščic. Idealne so iz več vidikov, najbolj očiten pa je ta, da so nedrseče in estetsko neoporečne. Nadaljnjo je rastlinje nekaj, kar preprosto moramo imeti v kopalnici – čim več, tem bolj. Nekateri pri tem prisegajo na lončnice, ki jih je lažje ‘obvladovati’, drugi pa prisegajo na sobne rastline, za katere pravijo, da ustvarijo efekt tako imenovane ‘džungle’. Trendi, kot že rečeno, se vedno bolj odmikajo ploščicam in drsečim podlagam. V nekaterih kopalnicah ni niti več samih tuš kabin, temveč zgolj tuš in ločen prostor za umivanje. Tu je vedno bolj opazen minimalističen duh, ki ‘sovraži’ vse tisto, kar resnično ni potrebno za življenje in predvsem za sam prostor.

Spodaj si lahko ogledate fotografije, na katerih boste morda dobili navdih za opremo lastne kopalnice, navsezadnje pa boste videli trende, ki prikazujejo naravnost očarljiv interjer:

Scroll to top