Trend kopalnice 2020

Trend kopalnic 2020

 

V kopalnici se dan običajno začne in konča…

Četudi je pogosto najmanjši prostor v domu, je tako eden pomembnejših. Manjši kot je, bolj morate pri opremljanju na prvo mesto postaviti praktičnost.  A to ne pomeni, da ne morete upoštevati vsaj katerega od trendov, ki lahko služijo kot navdih.

 

Nekaj časa je bila modna siva. Toda interjer je letos postal temnejši. Vse pogostejša je uporaba črne. Ta je lahko le dodatek, lahko pa stopite korak dlje in se odločite, da bo črna predstavljala večji odstotek barv vaši kopalnici. Vse modernejše so tako črne stene. Če boste ostali pri detajlih, pa ne spreglejte vse bolj priljubljenih črnih armatur, držal za milo, wc papir ali preostalih dodatkov. Z dodatkom črne vaša kopalnica vsekakor ne bo dolgočasna. To je enostaven način, da postane bolj dramatična.  Seveda tako črno kot sivo lahko kombinirate z belo ali z lesom, še enim modernim kopalniškim elementom. Ali pa ste drznejši ter kombinirate z zlato in vaša kopalnica ne bo delovala le dramatično, ampak še luksuzno. Zelo zanimiva je bakrena barva. Ne le za armature in dodatke, takšne so lahko celo kadi in umivalniki. V primerjavi s pogostejšim srebrnim zaključnim slojem, ima zlat ali bakrenast bolj topel učinek.

 

Vse pa le ni belo, sivo, črno in bež oziroma rjavo. Letos se vse bolj pojavljajo barvni akcenti. A katero barvo izbrati?

Z zeleno lahko zopet poiščete stik z naravo, modra naj bi delovala še posebno pomirjujoče, rumena zna vliti občutek optimizma. Barve imajo vpliv na počutje. Vendar ne vplivajo na vsakogar enako. Izpostavite se različnim barvam in ugotovite, kako vsaka vpliva prav na vas. Poleg tega si predstavljajte, da ste tej barvi izpostavljeni vsak dan. Ste prepričani, da se je ne boste naveličali? Če niste prepričani, izberite v tej barvi element, ki ga ni težko in drago zamenjati. Tako lahko preizkusite njen vpliv in se kasneje opogumite za nakup elementa, ki je dražji in težje zamenljiv.

Vrača se tudi rožnata barva, ki postaja vse bolj prefinjena. Vse pogostejše so rožnate stene, omarice, celo kadi. Vsekakor tako opremljena kopalnica ne bo ostala neopažena. A bistveno je, kako se v njej počutite vi.

 

Scroll to top