S keramičnimi ploščicami lahko teraso obložimo tudi pozimi

Včasih je veljalo, da se z mrzlimi jutri, ko temperatura pade pod 5stopinj, končajo keramičarska dela na balkonih in terasah. Pri nizkih temperaturah se lepilo izredno slabo in počasi veže ali celo “zmrzne”. Posledično lahko pride do odstopanja keramičnih ploščic kmalu po polaganju.

Z novo tehnologijo polaganja se lahko izognemo takim problemom. Ploščice ustrezne debeline se lahko v zimskem času položi na ustrezne podstavke brez lepila (t.i. suho polaganje).

banner-clip.jpg__1280x720_q85_crop_subsampling-2 raised-layout.jpg__1280x720_q85_crop_subsampling-2

Pogoj za tako polaganje je, ustrezno tesnenje na terasi, kar pomeni, da je izvedena ustrezna hidroizolacija, ustrezni naklon in odvodnjavanje. Podložke in plošče iz porcelanskega greza se položi direktno na tesnilno maso. Odtekanje padavinskih vod se vrši preko odprtih fug pod položenimi ploščicami. Zaradi varnosti se priporoča uporaba plošč vsaj debeline 20mm, ki so lasersko rezane (retificirane).

Pri tako izvedeni terasi ni problemov z odstopanjem ploščic. V primeru zamakanja, potrebe po novi izvedbi razsvetljave ali povečanju terase, se plošče odstrani, izvede potrebna dela in vrne na prvotno mesto brez velikih stroškov zaradi razbijanja in sanacij napak.

Več o samem polaganju na podstavke si lahko ogledate v filmčku na naslednji povezavi:

https://evo.mirage.it/en/laying-systems/installation-on-raised-pedestal-system/raised-pedestal-system-ntroduction/

1 3 4 5 mirage_evo_2e_officine officine2

Vabimi vas v naš salon STIL by Gramat Gril v Grosuplje, kjer lahko v živo vidite primer tega načina polaganja.

 

Scroll to top